Το μυαλό σου ταξιδεύει στον γείτονα, στον συνάδελφο ή σε οποιοδήποτε άλλον εκτός από το άτομο που έχεις δίπλα σου αυτή τη στιγμή, είτε αυτός είναι ο άντρας σου, είτε το αγόρι σου. Νιώθεις σιγά σιγά να απομακρύνεσαι ερωτικά; Μήπως έχεις σκεφτεί δειλά το ενδεχόμενο απιστίας;

Από τη στιγμή όμως, που η σκέψη σου αυτή  δεν έγινε πράξη όπως το να έρθετε σε ερωτική επαφή με το άτομο που σε ενδιαφέρει, τότε η πρόθεση παραμένει συναισθηματική. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα συναισθήματα που έχεις αναπτύξει με το άτομο που σε ενδιαφέρει τα θεωρείς πιο σημαντικά συγκριτικά με αυτά που ήδη αισθάνεσαι για τον σύντροφο σου.

Μερικοί τρόποι που σου φανερώνουν ότι είσαι συναισθηματικά προσκολλημένη στο νέο πρόσωπο που σε ελκύει είναι:

  • Όταν γνωρίζεις πως του αρέσεις και σε κολακεύει απίστευτα ο τρόπος που σε προσεγγίζει.
  • Αρχίζεις να μοιράζεσαι μαζί του την απογοήτευση και τα παράπονα που έχεις από τον δεσμό / σχέση σου.
  • Αισθάνεσαι όλο και πιο απόμακρη ερωτικά από τον σύντροφο σου σε σημείο που να αποφεύγεις το κρεβάτι μαζί του.
  • Αφιερώνεις αρκετό χρόνο μιλώντας για το νέο αμόρε συγκριτικά με τον σύντροφο σου.
  • Φαντασιώνεσαι ότι τον φιλάς, τον αγγίζεις ακόμη ότι κοιμάστε μαζί.
  • Σκέφτεσαι ότι η ζωή μαζί του θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που ήδη έχεις
  • Αισθάνεσαι στεναχώρια όταν σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει μέλλον μαζί του

Αν έχεις υποψιαστεί πως έχεις κάποια στοιχεία των πιο πάνω συμπεριφορών, καιρός είναι να σκεφτείς γιατί ακόμη είσαι σε σχέση. Μήπως ήρθε η ώρα να αποφύγεις τις δικαιολογίες και αρχικά να είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου και μετά με όλους τους άλλους; Ένα θα σου πω, ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Καιρός να αναλογιστείς κατά πόσο η σχέση που είδη έχεις σε ευχαριστεί. Εξάλλου αν ήσουν απόλυτα ευχαριστημένη στην υπάρχουσα σχέση σου δεν θα ένιωθες την ανάγκη για σημασία ενός τρίτου ατόμου.

Στην περίπτωση που άρχισες να νιώθεις τύψεις και δεν θέλεις να εγκαταλείψεις την υπάρχουσα σχέση ή δεσμό σου μπορείς να το αποτρέψεις. Η λύση είναι να αρχίσετε να μιλάτε ανοικτά ο ένας στον άλλον και να παραδεχτείτε τα λάθη σας. Κανένας εγωισμός δεν ρίχνει το σωσίβιο σε μια σχέση αντίθετα, την πετάει στον πάτο της θάλασσας. Και όσο εσύ και αυτός βάζετε το εγώ πιο πάνω από το εμείς, το να φτάσετε στη στεριά μοιάζει σαν ένα άπιαστο όνειρο. Σκέψου λοιπόν  τι αποζητάς από τον εαυτό σου και τι πραγματικά προσδοκείς από τη σχέση σου.