Δεν είναι που φταίνε οι άλλοι. Αυτό, κοίτα να το βγάλεις απ’ το μυαλό σου. Εσύ φταις, μόνο εσύ. Που γίνεσαι ανεκτική, δοτική μέχρι βλακείας, που σκίζεσαι να τους ικανοποιήσεις όλους, που κατάντησες ν’ αγαπάς τους άλλους πιο πολύ από εσένα, που δουλεύεις με το δικό τους ρολόι, με το δικό τους timing, με τα δικά τους χρονοδιαγράμματα.  Και γιατί βρε κοπελιά; Τόσο πολύ υποτιμάς τον εαυτό σου; Τόσο, που τον έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα; Τι παραπάνω έχουν οι άλλοι που θα πρέπει να τους προσκυνάς ευλαβικά όσο σε φτύνεις; Το έβαλες ποτέ επί τάπητος να δεις; Το ζύγισες για να βεβαιωθείς αν αξίζει; Το κοσκίνισες για να βγάλεις ένα κανονικό κι ολοκληρωμένο συμπέρασμα;

Κι όμως, χωρίς να μου απαντήσεις και μόνο απ’ τον τρόπο που με κοιτάς, εγώ είμαι σίγουρη πως όχι. Δεν μπήκες στον κόπο, δεν ένιωσες προφανώς ότι θα έπρεπε.  Ίσως να μην σου έμεινε χρόνος με όλα αυτά που κάνεις απ’ την ώρα που θα χαράξει το φως της μέρας.  Θα έπρεπε όμως, αλήθεια σου λέω, να αρχίσεις να βάζεις τα πράγματα σε μια σειρά.  Για να ξέρεις τι σου γίνεται, για να ασχοληθείς μ’ αυτά που πρέπει, με όσα έχουν πραγματική αξία, για να γουστάρεις, για να χαμογελάς και να νιώθεις ευτυχισμένη. Δεν μπορεί για παράδειγμα να σε φτύνει ο Aντωνάκης κι εσύ να τρέχεις ξωπίσω του σαν χαζογκόμενα που δεν είδε ποτέ άλλον άντρα. Μάτσο οι άντρες εκεί έξω και πολύ καλύτεροι από τον Αντωνάκη, πρέπει να σου πω.  Δεν μπορεί να σε γράφει η φιλενάδα σου επειδή ποτέ δεν έχει χρόνο για σένα, αλλά εσύ να επιμένεις να της περιποιείσαι τις πληγές της όταν τσακώνεται με τον γκόμενο, επειδή την αγαπάς κι επειδή αισθάνεσαι την υποχρέωση και το καθήκον να είσαι δίπλα της…Κι αυτή οφείλει μάτια μου να είναι δίπλα σε σένα γιατί κι εσύ έχεις ίσα και όμοια δικαιώματα με τη φιλενάδα σου, όπως και με τους υπόλοιπους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. 

Ανέβασε τον πήχη ψηλά, πίστεψε στον εαυτό σου, τρέλανε την αυτοπεποίθηση σου στα smoothies, κάνε το μυαλό σου να σκέφτεται σαν ατομική και βγες εκεί έξω με το κεφάλι ψηλά, κάνοντας τους άλλους να σε θαυμάσουν. Κάνε τη διαφορά! Μην επιτρέψεις ποτέ ξανά να σε υποβιβάσουν, να σε μειώσουν, να σε θυμώσουν. 

Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν ένα κομμάτι ουρανό κι όλοι έχουμε ανάγκη από ένα δικό μας αραξοβόλι. Το ίδιο κι εσύ που με διαβάζεις!