Trending News

Blog Post

ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
About Personal Development, Words

ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 

«“Σκάσε”, του είπε… ήταν η πρώτη φορά του μίλησε με αυτόν τον τρόπο, μα αυτός συνέχισε…

-Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνη σου! Είσαι ανάξιαααα.

Ο καθένας πήρε τη μοναξιά του, τα  έντονα συναισθήματά του με τον ρόλο του θύματος να διαδραματίζεται και από τους δύο σαν δύο πεντάχρονα παιδάκια. Και άρχισε ο μονόλογος, η κριτική να παίρνει τα ηνία του μυαλού της και αναρωτιόταν τι λάθος έκανε… Έκανε άραγε; Τι έφταιγε που η σχέση της ήταν στην άκρη του γκρεμού; Το οικονομικό; Οι ορμόνες, η απουσία της επικοινωνίας και της αποδοχής; Τι επισκίαζε την αγάπη τους; Υπήρχε όμως αγάπη; Ή τελικά ήταν ένας μεγάλος  ενθουσιασμός; Μήπως ήταν μαζί του καθώς φοβόταν τη μοναξιά ή είχε ανεχτεί τους όρους του για να μην το χάσει και τελικά αυτό που έχανε ήταν ο εαυτός της;»

(Απόσπασμα από το βιβλίο  ”ΆνΘηΣη” της Νικολέττα Νεοφύτου)

Και τελικά πιο άτομο δεν έχει βιώσει έστω και λίγο από την πιο πάνω σκηνή στη ζωή του; Είτε στη νεαρή ενήλικη ζωή του ή πριν από λίγο, στο παρελθόν ή ίσως και τώρα, στο παρόν. Και αφήνεις τον χρόνο να περνά με την ελπίδα ότι θα αλλάξει… Θα αλλάξετε…και εθελοτυφλείς, μα συνεχίζεις να ζεις στο δικό σου ροζ όνειρο, με χίλιες δικαιολογίες –το βόλεμα, τα παιδιά, το οικονομικό, τι θα πει ο κόσμος, και αν χωρίσω μετά είναι το χάος, το κενό, η απόλυτη μοναξιά…   πόσες φορές το άκουσες; Είτε από  το περιβάλλον σου, ίσως κι από εσένα, από τον ίδιο σου εαυτό;

«Άσε, σώπασε, θα περάσει! Θα περάσει;» Να στραφείς στη σιωπή και να θάψεις κάτω από το χαλί την τοξική  κατάσταση; Και μετά; Μετά τι υπάρχει; Τι θα υπάρχει; Υπάρχει; Ή απλά ζεις σε μια νεκρή σχέση/γάμο; 

Αλήθεια, και τι είναι η σχέση; Είναι η επαφή-η σύνδεση δύο ατόμων. Μαγική συνταγή για την ιδανική σχέση δεν υπάρχει. Αυτό όμως, που ευνοεί την ποιότητα της σχέσης είναι οι βασικοί συντελεστές της, η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη, η ψυχική επαφή, η αγάπη, η ενθάρρυνση η κατανόηση, η επιβράβευση, η αποδοχή, ο σεβασμός, η ερωτική συνεύρεση, o χρόνος για εσάς τους δυο. Και ναι, επιβάλλεται ο χρόνος για το ζευγάρι χωρίς παιδιά, συγγενείς και φίλους, σε ένα άλλο μέρος, εκτός σπιτιού… καθώς όταν αλλάξει το άτομο εικόνες, χώρο, αλλάζει και η διάθεση, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, η συμπεριφορά και αν δεν έχεις την οικονομική ευχέρεια για κάτι αλλιώτικο, θετική πρόθεση, μπορείς να αλλάξεις τη ρουτίνα της εβδομάδας, της χρονιάς σε κάτι άλλο. Απλό, αλλά συνάμα ρομαντικό και ξεχωριστό. Σημασία έχει, να είστε μαζί με διαφορετική ενέργεια και με πρόθεση την επανένταξη της σχέσης με πιο γερά θεμέλια.

Μη φοβηθείς να ζητήσεις να διεκδικήσεις αυτά που χρειάζεσαι σε μια σχέση, μη μετανιώσεις για κάτι που έκανες και δεν πέτυχε σε μια σχέση. Ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, ίσως το άλλο άτομο χρειαζόταν  περισσότερο χρόνο να ‘ωριμάσει’ να αποδεχτεί το καινούριο σου αίτημα ή πρόκληση.

Διεκδίκησε, και ας είναι η απάντηση αρνητική, τουλάχιστον το ζήτησες. Μη θεωρήσεις ότι έχασες. Στη ζωή δεν υπάρχουν αποτυχίες…υπάρχουν ανατροφοδοτήσεις για να σε παροτρύνουν σε άλλες επιλογές…και οι επιλογές, δημιουργούν τη ζωή.

Άρχισε να δυναμώνεις τις λέξεις σου και αποδυνάμωσε τη φωνή σου, μετρίασε τον θυμό σου και την εσωτερική σου κραυγή. Χρειάζεται χρόνος και ηρεμία, χρειάζεται εσωτερική παρατήρηση και μελέτη εαυτού, και σιγά σιγά θα παρατηρήσεις ότι μπορεί να αλλάξει η σχέση σου και αν δεν αλλάξει στο βαθμό που εσύ επιζητείς, σίγουρα θα αλλάξει η βασικότερη σχέση, η επαφή με τον εαυτό σου. Βελτιώνοντας τη σχέση σου με τον εαυτό σου, θα βελτιώσεις συνάμα και τις υπόλοιπες σχέσεις.

Νικολέττα Νεοφύτου 

Ενδυναμώτρια Ζωής/Γνωσιακή Κλινική Yπνοθεραπεύτρια

Related posts

Leave a Reply

Required fields are marked *

error: Content is protected !!