-Καλή χρονιά !

-Εύχομαι να πετύχεις αυτό που θες.  

-Εύχομαι να  αποκτήσεις την αύξηση που διεκδικείς .

– H νέα χρόνια να σου φέρει την εργασιακή ανέλιξη.

-Τον ιδανικό σύντροφο.

-Να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων  σου.

-Χρήματα να έχεις… και ταξίδια πολλά…

-Υγεία να έχεις…μόνο υγεία.

Ευχές από παντού, φίλοι, γνωστοί, συγγενείς, συνάδελφοι και συνεργάτες.   

Η νέα χρονιά ξεκινά και πρέπει κι εσύ να αρχίσεις μαζί της. Aκούς από δεξιά και αριστερά… Βάλε στόχους, κάνε πλάνο, άρχισε δράσε… Κι εσύ, το μόνο που αναζητάς, επιθυμείς και προσδοκείς, είναι ξεκούραση. Να μείνεις  ακόμα λίγο στον καναπέ, να χαζέψεις, να ονειρευτείς,  να σκεφτείς, να αποφασίσεις να αναδομήσεις να αναδιοργανώσεις… να γίνεις ένα με τη φύση, το χορτάρι ή την θάλασσα, να μυρίσεις την αλμύρα της και να ξεχαστείς στον ήχος της. Να σε νανουρίσει ή να σε ταρακουνήσει, να σε ξυπνήσει και να σκεφτείς λίγο εσένα εσωτερικά. Να πας λίγο στο παρελθόν  και αναγνωρίσεις όλα αυτά που έγιναν  με εσένα για εσένα.  

Μήπως ξέχασα κάτι; Ναι, να χαρείς και να απολαύσεις. Αυτό ξέχασα τη χαρά και την απόλαυση.

Μήπως και εσύ; Μήπως χάθηκες στα πολλά; Σε αυτά που έχεις να προσφέρεις σε αυτά που έχεις να λάβεις και να ολοκληρώσεις και αυτή τη νέα χρονιά;

Ξέρεις δεν είσαι μηχανή, είσαι άνθρωπος, με ανάγκες, επιθυμίες και προσδοκίες, φιλοδοξίες αλλά και με συναισθήματα. Δεν είσαι πέτρα δεν είσαι βράχος ατάραχος αμετακίνητος. Ναι, είσαι άνθρωπος και χρειάζεται ή μάλλον, επιβάλλεται να κάνεις μια παύση, να ξεκουραστείς στον δικό σου χρόνο με τον δικό σου ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο.  

Άσε  για λίγο τις επιθυμίες, τους στόχους  και το τρελό τρέξιμο και ζήσε! Ζήσε για εσένα. Δώσε τροφή σε εσένα και απόλαυσε την αδράνεια, το αργό, το απλό, τη σιωπή, το τίποτα. Μέσα από τη σιωπή, πολλά αναγεννιούνται, πολλά δημιουργούνται. Η σιωπή έχει τις δικές της λέξεις, ρυθμό,  μορφή και φόντο μια σοφή λάμψη.  Όσοι τη γνώρισαν, τη βίωσαν, την αγάπησαν σαν θεραπευτική τελετουργία. Μέσα από αυτή, βρήκαν ξανά τον εαυτό τους και το νόημα της ζωής.

Και κάπου εκεί ξανακούς… Καλή χρονιά… Στόχους έβαλες;

Κι εσύ σκέφτεσαι… και τα μάτια σου ανοίγουν διάπλατα… χαμογελάς και απαντάς…

Ναι – Στόχος μου, γι’ αυτό τον χρόνο, είναι η χαρά μου, η απόλαυση και μετέπειτα τα άλλα. Και ξέρεις γιατί;  Καθώς υλοποιούνται αυτοί, ολοκληρώνονται όλα τα υπόλοιπα.

Όταν  ο νους ηρεμεί, η καρδιά χαμογελά, αγαπά ξανά και διαστέλλεται, σκορπά αγάπη  και πραότητα, γνωρίζει την ανάγκη από την παρόρμηση, τον φόβο και την αγάπη, την άγνοια και την επίγνωση,  διαχειρίζεται την ανυπομονησία, την ματαιοδοξία, την ανησυχία, επιλέγει και επιτρέπει την αισιοδοξία, την ισορροπία, την ευτυχία στη ζωή!

Ναι, όταν η χαρά και η απόλαυση, εντάσσονται στη ζωή του ανθρώπου, αναπαράγεται και διοχετεύεται σε εσένα σ’ εμένα σ’ εμάς. Δεν συμφωνείς;

Θυμήσου, δεν είναι τα υλικά το παν, αλλά η χαρά, αυτό το υπέροχο, το μοναδικό συναίσθημα, που σε κάνει να ερωτευτείς, να γευτείς ξανά την ίδια τη ζωή αλλά και εσένα!