Παλαιότερα, ζούσα με την ψευδαίσθηση ότι όλα γύρω μου είναι ωραία, η ζωή είναι γλυκιά και οι άνθρωποι υπεράνθρωποι.  Κάποια στιγμή, ωριμάζοντας, μπήκα στην διαδικασία να αρχίσω να στήνω τα θεμέλια των ονείρων μου, να γράφω το σενάριο της ζωής μου, και να μοιράζω από την τράπουλα τους ρόλους.  Έδωσα λοιπόν, τους βασικούς, στα παιδιά μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους και συνεργάτες μου. Το ενδιαφέρον μεγάλωνε, ενώ συνέχιζα να βλέπω τη ζωή μέσα από τα δικά μου μάτια, διακρίνοντας κάποιες φορές την λάμψη από την πλανεύτρα αστερόσκονη.

Από την άλλη, υπήρξαν κι εκείνες οι  στιγμές, όπου όλη η μαγεία χανότανε,  υπενθυμίζοντάς μου πως πρέπει να βάλω τα παραμύθια στο ράφι και ν’ αρχίσω να βλέπω επιτέλους και την άλλη όψη του νομίσματος.

Αντιλήφθηκα την παγίδα του μαύρου άσπρου, ανακάλυψα τη δύναμη του γκρι, απέκρουσα την παγίδα της τελειομανίας και άρχισα τις δημόσιες σχέσεις με το «πολύ καλό», που στην τελική αποδείχθηκε υπέροχο!  Ο  κόσμος αποκαλύπτεται καθημερινά και δηλώνει πολύπλοκος.  Θα κάνουμε λάθη, θα γεμίσουμε θυμό, θα αγαπήσουμε, θα προσπαθήσουμε, θα εγκαταλείψουμε, θα πέσουμε, θα σηκωθούμε και μερικές φορές μπορεί να ζήσουμε ένα συνονθύλευμα όλων αυτών ταυτόχρονα.  Στην προσπάθειά μας να τα θέλουμε όλα ή τίποτα, εξιδανικεύουμε τις ίδιες τις δυνατότητές μας, ξεχνώντας πολλές φορές ότι υπάρχουν και τα απρόοπτα. Όλα αυτά, είναι από τη φύση τους, σπουδαία μαθήματα.  Είναι εμπειρίες οι οποίες μας αναγκάζουν από ένα σημείο και μετά θα αναθεωρήσουμε.

Με την αλλαγή του χρόνου, καθένας από εμάς, έχει ετοιμάσει το δικό του σενάριο, το οποίο γράφεται με αγάπη και μεράκι, ταξινομώντας με σοβαρότητα το προηγούμενο στο αρχείο, χωρίς υπερβολές και συναισθηματικές εξάρσεις. 

Ας βάλουμε πλώρη για τους νέους μας στόχους μα τούτη τη φορά, ας δώσουμε λίγη σημασία στα χρωματιστά εισιτήρια με τις πολύχρωμες ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Οι προτεραιότητες είναι το κλειδί για να μάθουμε να διαχωρίζουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Λειτουργώντας με ενσυναίσθηση, σεβασμό και αγάπη προς εμάς, αλλά και τους γύρω μας, είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε!

Καλή χρονιά σε όλους!