Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το μέλος της συγγραφικής μας ομάδας, Ξένιος Κοφτερός, έχει επιλεγεί για να συμμετέχει στην εκδήλωση της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ), “Writers taking over Prozac” .

Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί στο να έρθουν σε επαφή αναγνώστες με συγγραφείς και ταυτόχρονα με τον κόσμο του βιβλίου. Η πρώτη τέτοια εκδήλωση έγινε τον Μάιο του 2023 και έτυχε θερμής υποδοχής. Η 2η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2023 στο Common Room του καφενείου Prozac στην Λευκωσία από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 κάθε μέρα.

Η ΕΛΚ ιδρύθηκε το 1978 και ως σημερινή της αποστολή, έχει να διευρύνει τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της, με αποδέκτες το ευρύτερο κοινό και να προσεγγίσει τη νέα γενιά του τόπου μας, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του παιδευτικού ρόλου της λογοτεχνίας αλλά και της κοινωνικής της διάστασης. Επίσης, την οργανωμένη παρουσία των λογοτεχνών στην κυπριακή κοινωνία, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής και την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών στον τόπο, την προστασία και προώθηση των συμφερόντων των Κυπρίων λογοτεχνών, την προβολή και διάδοση της κυπριακής λογοτεχνίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό , τη δημιουργία αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των Κυπρίων λογοτεχνών και μεταξύ αυτών και των λογοτεχνών του εξωτερικού και τέλος την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Ε.Λ.Κ. και άλλων φορέων της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Ο Ξένιος Κοφτερός έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο “Reál Poetíc: Αναζητήσεις” που είναι μέρος διλογίας. Το έργο ήταν υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2022.

Το δεύτερο μέρος της διλογίας αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2024. Αρθρογραφεί στο “Words Full of Feelings” εδώ και 6 μήνες.

Λίγα λόγια για το έργο του:

Η ποίηση του Ξένιου Κοφτερού είναι μια ποίηση που αντικατοπτρίζει τις αναζητήσεις, τις απορίες και τις αντιθέσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Ο Κοφτερός γράφει με μια γλώσσα που συνδυάζει την ποιητική δημιουργία με την πραγματικότητα, την επιστήμη με την τέχνη, την λογική με το πάθος. Χρησιμοποιεί συχνά συμβολισμούς, μεταφορές και αναφορές σε ιστορικά, φιλοσοφικά ή κοινωνικά ζητήματα, δημιουργώντας έναν πλούσιο και πολυσήμαντο κόσμο. Η ποίησή του είναι γεμάτη από ερωτήματα, αμφιβολίες και προκλήσεις, που απευθύνονται τόσο στον εαυτό του όσο και στον αναγνώστη. Η ποίησή του είναι ένας διάλογος με τον κόσμο, που αναζητά την αλήθεια, την ομορφιά και την έννοια της ζωής.