Φαντάσου πως μπαίνεις σε ένα νυχτερινό κέντρο με τους φίλους σου και καθώς απολαμβάνεις το ποτό σου και την μουσική, αισθάνεσαι το έντονο βλέμμα ενός άντρα να σε κοιτάζει επίμονα. Μόλις αντιληφθεί ότι τον κοιτάς αυτός γυρίζει το κεφάλι και κρύβεται. Κάτι που λίγο πολύ όλοι το έχουμε βιώσει. Και έτσι ξεκινάς να αναρωτιέσαι, γιατί με κοιτάζει με τις ώρες  αλλά δεν με πλησιάζει; Γιατί δεν με φλερτάρει; Μήπως περιμένει εμένα να κάνω την πρώτη κίνηση;

Στερεοτυπικά, ο άντρας είναι ο ‘‘κυνηγός’’, αλλά κατά την άποψη μου τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή, και θα έπρεπε και εσύ, η γυναίκα, ναι, να δοκιμάσεις να  γνωρίσεις το άτομο που βρίσκεται απέναντι σου. Αν η ντροπή σε υπερνικήσει και δεν υπάρξει καμία κίνηση ούτε από εσένα ούτε από εκείνον, τότε δεν θα υπάρξει καμιά εξέλιξη στη ζωή σου. Τι είχες, τι έχασες!  Άσε που πολύ πιθανόν να το μετανιώσεις που δεν προσπάθησες και δεν έδωσες την ευκαιρία στον εαυτό σου να ζήσει την στιγμή.

Καλώς ή κακώς έχουμε μια τάση να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα. Κρίμα δεν είναι; Πολλοί σκεφτόμαστε: Μα αν τον/την πλησιάσω και με απορρίψει; Αν απογοητευτώ; Το ενδεχόμενο της απόρριψης θα υπάρχει πάντα, αλλά αν το αντιμετωπίσεις μια με δυο φορές θα δυναμώσεις, και θα τολμάς πιο συχνά να φλερτάρεις, χωρίς να σε νοιάζει το αποτέλεσμα. Όπως φοβάσαι εσύ την απόρριψη, το ίδιο νιώθει και το αντίθετο φύλο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας ανεξαρτήτως του φύλου μας, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα βγεις έξω, φλέρταρε! Μη φοβάσαι. Όπως και να ‘χει θα ανταμειφθείς!

Στις μέρες μας υπάρχει δυσκολία στο να διαρκέσουν μακροχρόνια οι σχέσεις, ακόμα και δυσκολία στο να ξεκινήσουν καν, γιατί δεν μάθαμε να εκφράζουμε όσα νιώθουμε. Αναρωτήσου πόσο ψυχρός θα ήταν ο κόσμος μας, αν όλα ήταν δεδομένα, και δεν μπορούσαμε να εκφράσουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα. Θα ζούσαμε σαν ρομπότ τα οποία λειτουργούν μηχανικά και δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα δεσμό σχέσεων.

Γι’ αυτό τόλμησε να προσεγγίσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει, κάνε την πρώτη κίνηση και να θυμάσαι πως μέσα από τις συνεχόμενες αποτυχίες έρχεται και η επιτυχία!