Υπάρχει ”μετά”, μετά-θάνατον;

Βάση της επιστήμης , όταν πεθαίνουμε, βυθιζόμαστε στο σκοτάδι και γινόμαστε ένα με το χώμα, ενώ η κάθε θρησκεία έχει άλλη εκδοχή για το τι γίνεται μετά το θάνατο.

Ο Χριστιανισμός, διδάσκει πως κοιμόμαστε μέχρι την Ημέρα Της Κρίσης, την ημέρα που ο Θεός θα αποφασίσει τη μοίρα μας: Κόλαση ή Παράδεισος!  

Ο Μουσουλμανισμός διδάσκει, πως μετά θάνατον η ψύχη επιστέφει στον Θεό, περιμένοντας την Ημέρα της Κρίσης.

Ο Βουδισμός και ο Ινδουισμός διδάσκουν την μετενσάρκωσή, πως δηλαδή ζούμε πολλές ζωές, όπου μέσα από αυτές μαθαίνουμε και ανελισσόμαστε πνευματικά, και η μετενσάρκωσή σταματά μέχρι η ψυχή να καταλάβει το νόημα της ζωής.

Ποιο είναι το νόημα τη ζωής; Γιατί ζούμε; Το αιώνιο ερώτημα που βασανίζει τους επιστήμονες και υποσυνείδητα όλους εμάς τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Υπάρχουν υπνο-θεραπευτές που ισχυρίζονται πως κάνουν αναδρομές σε  προηγούμενες ζωές, δηλαδή υπνωτίζουν ασθενείς και τους παραπέμπουν στην προηγουμένη μετενσάρκωσή ώστε να θεραπεύσουν κάποιο ψυχολογικό τραύμα. Η παγκοσμίως γνωστή υπνο-θεραπεύτρια Dolores Cannon (1931-2014), έκδωσε βιβλία που γίναν μπεστ σέλερ, με παρατηρήσεις από τις θεραπείες της να υποστηρίζουν την ύπαρξη προηγουμένων ζωών.

Γιατί άραγε τα βιβλία της αγαπήθηκαν τόσο; Ίσως επειδή υποσυνείδητα δεν θέλουμε ποτέ να πεθάνουμε, τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς. Υποσυνείδητα θέλουμε να ζούμε αιώνια, χωρίς να μας πλακώσει το μαύρο σκοτάδι. Να νιώθουμε πως οι αγαπημένοι μας που δεν βρίσκονται πλέον στη γη, να  εξακολουθούν να ζουν σε ένα άλλο πεδίο, σε μια άλλη διάσταση, πέρα από την δική μας την τρισδιάστατη.

Στο ψυχιατρείο, οι ψυχικά ασταθής έχουν ψευδαισθήσεις, ισχυρίζονται πως μιλούν με οντότητες/φαντάσματα, που κανείς άλλος δεν τις βλέπει, ενώ οι άνθρωποι με ενόραση, οι λεγόμενοι μέντιουμ ισχυρίζονται πως συνομιλούν με τον κόσμο το πνευμάτων και λειτουργούν σαν μεσολαβητές των αποθανόντων με τους ζωντανούς.

Τη θεωρεία για το ‘’Τρίτο Μάτι’’, την έχεις ακούσει; Έχει ρίζες από την Ινδία, και πιστεύεται πως κάνοντας γιόγκα, διαλογισμό, κρύσταλλό-θεραπεία και άλλες πρακτικές μπορείς να ξεκλειδώνεις το Τρίτο Μάτι το όποιο σου δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξεις τις πνευματικές σου δυνατότητες, να γίνεις πιο διορατικός. Μα καμία επιστημονική έρευνα δεν επιβεβαιώνει το πιο πάνω, παρόλα αυτά εκατομμύρια κόσμος πιστεύει στο Τρίτο Μάτι. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πιστεύει στο απίστευτο, να ελπίζει σε ένα τέλος ποιο χρωματιστό.  

Ο εφευρέτης του ηλεκτρισμού, Νίκολα Τέσλα (1856-1943), περιέγραψε το σύμπαν σαν μια θεσπέσια μηχανή που λειτουργεί με νόμους και ποτέ δεν θα έχει τέλος, ενώ θεωρούσε ως Θεό τη δύναμη του μυαλού, την πνευματική μας ύπαρξη.

Η ζωή είναι τόσο χαώδης και περίεργη που καλυτέρα να μην πολυσκέφτεσαι την πολυπλοκότητά της, γιατί ποτέ δε θα βγεις από μέσα. Και αυτοί που κυνηγούν την αλήθεια σθεναρά, χάνουν την μαγεία της ζωής, που είναι απλώς να την απολαβαίνεις. 

Ένα είναι το σίγουρο! Η ζωή που ζεις τώρα, έχει τέλος, κι αν όχι ποτέ δε θα ξαναζήσεις την ίδια εκδοχή της!