Αρκετά στερεότυπα μας βασανίζουν, τα οποία δυστυχώς μεταφέρονται ακόμη από γενιά σε γενιά. Μεγαλώνουμε επηρεασμένοι από τα λεγόμενα και τα βιώματα των γονιών μας και είναι αξιοσημείωτο το ότι οι πιο πολλοί γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους χωρίς καν να μπουν στο τρυπάκι να συμβαδίσουν με τα νέα δεδομένα της εποχής. Κρίνουν και πράττουν βάση των εμπειριών τους  και οι «παλαιολιθικές» τους απόψεις παραμένουν με την πάροδο των χρόνων. 

Εσύ όμως τι κάνεις για να τα αποφύγεις αυτές τις προκαταλήψεις; Σκέφτηκες καμιά φορά ότι η πίεση που μπορεί να νιώθεις είναι επειδή πολλές φορές μας επιβάλλουν τις δικές τους επιθυμίες; Ζούμε ακόμη στην εποχή που κανείς δεν βλέπει τα δικά του, ενώ ασχολείται με τα δικά σου θέματα. Τα στερεότυπα θεωρώ ότι ξεκινούν πιο έντονα στην φάση της ενηλικίωσης, ειδικά στην Κύπρο αρχίζει  μια πίεση ως προς το να βρεις σύντροφο, σπίτι, δουλειά και να κάνεις παιδιά. Έλα που όμως κανείς δεν σκέφτεται πως αισθάνεσαι την ώρα που σε πιέζουν να απαντήσεις στο τι θα κάνεις με την ζωή σου! Ο καθένας απο εμας γνωρίζει τι ακρίβως θέλει απο την ζωή του χώρις να χρειάζεται κανένα να του υποδεικνυεί ποιο είναι το σωστό ή το λάθος. 

Καμιά φορά όμως η αδιακρισία τους είναι τόσο μεγάλη που νιώθεις σαν να σε στριμώχνουν σε ένα τοίχο όπου πρέπει να συμφωνήσεις σε όλα τα πιστεύω τους. Αναρωτήθηκες ποτέ πόσο μπορεί να πληγώνονται τα άτομα αυτά όταν με τον τρόπο σου τους λες ότι τους λείπουν τα «βασικά» για να είναι ευτυχισμένοι; Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η έλλειψη συντρόφου. Ποιος σου είπε ότι ένας άντρας ή γυναίκα νιώθει μόνος/η επειδή δεν έχει δεσμό; Πλέον πολλοί γύρω μας επιλέγουν να είναι μόνοι ώστε να αφιερωθούν στην καριέρα τους, στον εαυτό τους ή σε οτιδήποτε άλλο τους κάνει να αισθάνονται πλήρης.

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να επιλέγει και να αποφασίζει ο ίδιος για το τι θα ακολουθήσει στην ζωή του. Εσύ αν τον αγαπάς πραγματικά τον στηρίζεις και του δείχνεις ότι σέβεσαι τις αποφάσεις του.

Μην ακούς τους άλλους! Έχε τα καλά με τον εαυτό σου, αναγνώρισε ποιές είναι οι πραγματικές σου ανάγκες, μόνο τότε θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις για σένα!