Μιλά ακόμα με την πρώην του και δεν ξέρεις πώς πρέπει να το διαχειριστείς;  Αν η συνομιλία γίνεται δυο φορές τον χρόνο και απλά στο τυπικό, δεν έχεις λόγο να χαλιέσαι.  Έχεις λόγο να ανησυχείς, όταν η συνομιλία είναι ερωτικού περιεχομένου και γίνεται σε καθημερινή βάση.  Τη μία του στέλνει στο messenger, την άλλη στο viber, την παρ’ άλλη στο telegram, μετά συνεχίζει ο διάλογος στο what’s up και κάνει κλείσιμο με τηλεφωνικές μεταμεσονύχτιες συνδιαλέξεις προφασιζόμενη διάφορες αφορμές, που απ’ ό,τι φαίνεται έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική να τον δελεάζουν και να τον απορροφούν από εσένα.

Μην μπεις στον κόπο να διεκδικήσεις έναν άνθρωπο που ανήκει αλλού.  Το μόνο που θα πετύχεις, είναι να γίνεις δυστυχισμένη, γιατί θα αγχώνεσαι κάθε φορά που τον βλέπεις να σουλατσάρει στα σόσιαλ περιμένοντας απεγνωσμένα νέα της. Μην φας ποτέ το παραμύθι του δεν τρέχει τίποτα. Να είσαι σίγουρη πως τρέχει και μάλιστα σαν το γάργαρο νερό. 

Αν ο αγαπημένος σου, δεν μπορεί να την ξεπεράσει, αυτό εσένα δεν σε αφορά.  Είναι δικό του θέμα.  Εσύ, το μόνο που χρειάζεσαι, είναι έναν άνθρωπο που θα είναι πραγματικά δικός σου.  Δεν έχεις ανάγκη από έναν μπαλαντέρ, ο οποίος θα σε χρησιμοποιεί κατά που τον βολεύει. 

Οι ξεκάθαροι άνθρωποι, κάνουν ξεκάθαρες σχέσεις, χωρίς δεύτερες παραστάσεις, υπονοούμενα και μυστικά.  Δίνονται ολοκληρωτικά και απόλυτα.  Σβήνουν από το κινητό τους όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες των πρώην τους και όταν αναπολούν τα βράδια, φέρνουν στη μνήμη και στο μυαλό τους, εικόνες από τις σχέσεις που αφορούν μονάχα το παρόν. 

Δεν είναι εύκολο για κάποιους να πάνε παρακάτω, ούτε να διαγράψουν το παρελθόν.  Δεν είναι όμως και δίκαιο να δημιουργούν ανισορροπίες στις νέες τους σχέσεις λόγω της δικής τους αδυναμίας. 

Αν μιλά λοιπόν ακόμα με την πρώην του, στείλε της τον σε πακέτο δώρου και γράψε στην καρτούλα πολύ ευγενικά:  «Να τον χαίρεσαι!  Σου τον χαρίζω!»