Γνώρισε την ζωγράφο Margo Tartart από την Κύπρο μέσα από πέντε ερωτήσεις: 

  1. Πώς άρχισε η ενασχόληση σας με τη ζωγραφική;

 Το 2013 , καθώς περπατούσα στην οδό Μακαρίου της Λευκωσίας, το μάτι μου έπεσε σε ένα κατάστημα που πουλούσε είδη τέχνης. Τα χρώματα με συνεπήραν. Σπατάλησα όλα τα λεφτά μου εκεί, αγοράζοντας μπογιές, καμβάδες, πινέλα. Μετά πληκτρολόγησα στο YouTube ‘‘ζωγραφική με λαδομπογιές’’ και από τότε η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο, σιγά σιγά εξελίχτηκα στην ζωγράφο που είμαι σήμερα.

  1. Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ της ζωγραφικής σας;

Έχω δοκιμάσει και εξακολουθώ να δοκιμάζω διαφορετικά στυλ και τεχνικές, αλλά μπορώ να πω ότι η βάση μου είναι η αφηρημένη τέχνη, οι σαρωτικές πινελιές με ένα μαχαίρι, η σκίαση με τα δάχτυλα και η διόρθωση με ένα πινέλο. Αραιώνω με αφθονία τα χρώματα με λάδι και μετά έρχονται σε επαφή μεταξύ τους για να δημιουργήσουν έναν εκπληκτικό, μοναδικό χρωματικό συνδυασμό.

  1. Από που εμπνέεστε για να ζωγραφίσετε;

Από μικρή με γοήτευαν οι μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Σταδιακά, έμαθα να διαλογίζομαι, βυθίστηκα στον εσωτερισμό και αφοσιώθηκα στα κανάλια της Κοσμοενεργειακής Θεραπευτικής.  Έμπνευση για μένα είναι ο ήλιος, η θάλασσα, τα σύννεφα, τα δέντρα, το φεγγάρι, όλο το Σύμπαν!

  1. Ποια η γνώμη σας για τα καλλιτεχνικά δρώμενα στη Κύπρο;

Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων που η αυθεντική τέχνη κερδίζει πλέον δημοτικότητα στην Κύπρο και η νεότερη γενιά εξελίσσεται και είναι πιο ανοικτή στο κάτι το διαφορετικό, το αλλιώτικο. 

  1. Ετοιμάζετε κάποια έκθεση;

Σκοπεύω να οργανώσω μία έκθεση ζωγραφικής τον ερχόμενο Δεκέμβριο. 

*Δες έργο της Margo Tartart στο e-shop μας. Πάτα εδώ