Γνώρισε έξι πίνακες από σημαντικούς καλλιτέχνες Ρωσικής καταγωγής που στιγμάτισαν την ιστορία της τέχνης:   

  •  «Moscow Courtyard» (1878) από τον Vasily Polenov

Η θέα που απεικονίζεται υπήρχε στην πραγματικότητα, καθώς ο καλλιτέχνης τη ζωγράφισε από το παράθυρο του σπιτιού του σε ένα δρομάκι έξω από την οδό Arbat της κεντρικής Μόσχας, δίπλα στην εκκλησία του Σωτήρος που υπάρχει μέχρι σημέρα.

  •  « Portrait of Sophia Botkina» (1899) από τον Valentine Serov

Η ελαιογραφία είναι από τα πιο διάσημα πορτρέτα που προέκυψαν από το καβαλέτο του καλλιτέχνη, ο οποίος άρχισε να εργάζεται πάνω στο είδος το 1890′. Η Sophia Mikhailovna Botkina ήταν σύζυγος του εμπόρου της Μόσχας και γνωστού συλλέκτη Pyotr Dmitrievich Botkin. Το πορτρέτο διακρίνεται για εξαιρετική δεξιοτεχνία στην εκτέλεση. Ο πίνακας είναι βραβευμένος από το Paris Exposition του 1900 (γαλλικά: Exposittion Universelle 1900) στο Παρίσι.

  • «The Rape of Europa» (1910) από τον Valentine Serov

Ο πίνακας αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να διακοσμήσει το Greek Hall (ελληνική αίθουσα) στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Μόσχας. Ο Serov θεώρησε ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα το 1907 ήταν ουσιαστικός παράγοντας για τη συμμετοχή του στη διακόσμηση των τοίχων του μουσείου. Δημιουργώντας τη δική του εκδοχή για τον ελληνικό μύθο, ο καλλιτέχνης ένωσε την πραγματική ζωή με τον φανταστικό κόσμο της αρχαιότητας.

  •  «Leo Tolstoy Barefoot» (1901) από τον Ilya Repin

Ο ζωγράφος υπήρξε φίλος με τον φημισμένο συγγραφέα Λέων Τολστόι (1828-1910). Ο Ilya Repin ήταν συχνός καλεσμένος στο κτήμα του συγγραφέα, στην περιοχή Yasnaya Polyana, όπου δημιούργησε πολλά πορτρέτα του συγγραφέα εκεί. Αυτός ο συγκεκριμένος πίνακας από λαδομπογιά χρειάστηκε στον καλλιτέχνη 10 ολόκληρα χρόνια για να τελειοποιηθεί και απαθανάτισε τον πραγματικό εσωτερικό εαυτό του συγγραφέα στον καμβά.

  •  «Peasant Woman Dancing» (1900s) από τον Philipp Malyavin    

Στα τέλη του 1900 υπήρχε μια πίστη στην ισχυρή δύναμη που κρυβόταν μέσα στους Ρώσους αγρότες, με ταπεινή καταγωγή, και οι καλλιτέχνες προσπαθούσαν τότε να ορίσουν τον εθνικό χαρακτήρα της Ρωσίας μέσα από τα έργα τους. Ο Philipp Malyavin ο οποίος ήταν αγροτικής καταγωγής, μέσα από την ελαιογραφία του αυτή προσπάθησε να αποθανατίσει την αγάπη της λαϊκής γυναίκας για το χορό.

  • « The Promenade» (1918) από τον Marc Chagall

Ο  πίνακας συμβολίζει τον ευτυχισμένο γάμο του ζωγράφου με την σύζυγο του. Ο Marc Chagall παντρεύτηκε την Bella Rosenfeld στα μέσα του 1910 και από τότε άρχισε να δημιουργεί έργα με το θέμα της αγάπης με αξιοζήλευτο ζήλο. Η σύζυγος του υπήρξε η μούσα του, σε πολλά έργα του και η ίδια έκφρασε την αμοιβαία αγάπη της για τον σύζυγο της στα απομνημονεύματα της με τίτλο Burning Lights.