Το βιβλίο της Σταύρης Κυριάκου με τίτλο “Ευτοπία” παρουσιάστηκε στις 8 Απριλίου του 2023 στο Πολιτιστικό κέντρο ”Πάνος Σολομωνίδης’, στη Λεμεσό. 

 
Η βραδιά ήταν διανθισμένη με ποιήματα από τη συλλογή “Φωτός ενσαρκώσεις, λόγου ενοράσεις” της ίδιας συγγραφέως και η ζωντανή μουσική ήταν άμεσα συνυφασμένη με την εργογραφία της Σταύρης Κυριάκου.
 
Το βιβλίο παρουσίασε με εύστοχο και εμπεριστατωμένο τρόπο ο Δρ Δημήτρης Καππαής, ο οποίος ως πολυγραφότατος συγγραφέας διήλθε των νοημάτων του βιβλίου με ευαισθησία και άνεση.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν τόσο η εκδότρια του εκδοτικού οίκου “Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις” Μαρία Στυλιανού, όσο και ο κοινοτάρχης της κοινότητας Λουβαρά, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις πνευματικές αναζητήσεις της συγγραφέως και στην προσφορά της στα κοινά, γενικά.
 
Τα ποιήματα απήγγειλε με συγκίνηση η παιδική φίλη της Σταύρης, φιλόλογος Κούλα Ευαγόρου και αποσπάσματα από την Ευτοπία διάβασαν οι: Μαίρη Κυριάκου, Ελένη Σωκράτους και Μαρία Κωνσταντίνου.
 
Με ζωντανή μουσική εμπλούτισαν τη βραδιά οι μουσικοί: Αλεξία Κιννή στο πιάνο και το τραγούδι, στην κιθάρα και τραγούδι ο Χαράλαμπος Γιαννακαράς και στα πλήκτρα ο Ορέστης Σούγλης.
 
Την όλη παρουσίαση της βραδιάς έκανε η Ελένη Σωκράτους.
 
Η συγγραφέας δέχτηκε αφιέρωμα τσιαττιστό από τον Μιχάλη Γαβριήλ εκ Λευκάρων ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη γραφή της Σταύρης Κυριάκου.
 
Τελευταία η συγγραφέας ευχαρίστησε με συγκίνηση όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της υπέροχης βραδιάς και κάλεσε τους αποδέκτες της Ευτοπίας να ανακαλύψουν τη δική τους Ευτοπία για να αντλήσουν θησαυρούς!
 
“Η Ευτοπία μου είναι μια πρόκληση για να βρεις κάθε δικό σου “ευ-“.
Είτε αυτό είναι άνθρωποι, μέρη, συνήθειες που σε κάνουν ευ- τυχισμένο”…