«Σαν εφιάλτης» ο τίτλος του βιβλίου του Ρένου Ευαγγελάκη από την Λευκωσία, όπως και η εμπειρία που έζησε. Στα δεκαοχτώ του χρόνια, βρέθηκε συνοδηγός σε ένα αυτοκίνητο φίλου του, και καθοδόν προς ένα πάρτι γενεθλίων, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Ρένος από ένα ανέμελο παιδί, βρέθηκε να χαροπαλεύει στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Η αποκατάσταση του στο σημερινό του εαυτό, του πήρε χρόνια, κόπο και πολλή θέληση για ζωή. Ο Ρένος Ευαγγελάκης θέλησε να μοιραστεί αυτήν την εμπειρία του ώστε να βοηθήσει νέους και τις οικογένειες τους που πέρασαν κάτι παρόμοιο.

Το τροχαίο έγινε στις 20 Νοεμβρίου 2010 και το αποτέλεσμα ήταν να πάθει κρανιοεγκεφαλική κάκωση που τον άφησε ανήμπορο να περπατήσει και να επικοινωνεί με τους γύρω του. Μετά από αμέτρητες εντατικές φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες κατάφερε να φτάσει σήμερα στον αξιόλογο άντρα που είναι σήμερα. Ο Ρένος Ευαγγελάκης πλέον είναι κάτοχος πτυχίου Αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Φυσικά σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του έπαιξε η στήριξη της οικογενείας του, των φίλων του αλλά και η πίστη του στον Θεό, τον οποίο αναφέρει πολύ μέσα στο βιβλίο του.Το βιβλίο εμπεριέχει βίντεο και άρθρα με QR Quotes από τις εμπειρίες του συγγραφέα και έτσι δημιουργείται σαφής εικόνα στον αναγνώστη. 

Η αυτοβιογραφία «Σαν Εφιάλτης» είναι γραμμένη με κατανοητό, απλό λόγο και θα τη χαρακτήριζα σαν μια κατάθεση ‘‘ψυχής’’ με διδακτικά μηνύματα που κάθε νέος θα έπρεπε να γνωρίζει. Το βιβλίο δίνει δύναμη στον αναγνώστη, ειδικά σε όποιον/α μπορεί να υπέστη μια τραυματική εμπειρία υγείας και του περνάει το μήνυμα ότι όλα περνούν φτάνει να έχεις θέληση. Και θεωρώ σημαντικό να προσθέσω πως ο Ρένος Ευαγγελάκης αναφέρει στο βιβλίο του ότι «η ζώνη σώζει ζωές» καθώς αν δεν φορούσε ίσως να πέθαινε ακαριαία. Επίσης τονίζει τη σημαντικότητα της σωματικής άσκησης στην καλή υγεία. 

Θα κλείσω αυτό το άρθρο με ένα από τα αποφθέγματα, του Ρένου Ευαγγελάκη που μου έκανε εντύπωση, «Να αρπάζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Τι κι αν πάνε στραβά τα πράματα; Ξανά από την αρχή. Όλοι από κάπου αρχίζουν. Η αποτυχία επίσης, είναι ένα επιπλέον μάθημα. Για ένα βήμα πιο πέρα. Σιγά-σιγά.»