Η Ολλανδία είναι ο παράδεισος του πολιτισμού και οι μεγάλες ολλανδικές πόλεις χαρακτηρίζονται ως ευρωπαϊκές πολιτιστικές πρωτεύουσες. Κάθε ολλανδική πόλη διαθέτει ένα ή περισσότερα μουσεία ή γκαλερί, παρέχοντάς σας μια ατελείωτη ‘‘θάλασσα’’ επιλογών. Ωστόσο, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα 5 κορυφαία μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε κατά τη διαμονή σας στην Ολλανδία: 

1. Van Gogh Museum

 

 

 

Ο Van Gogh είναι ένας Ολλανδός καλλιτέχνης που σχεδόν όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν με το όνομά του, αν όχι από το ιμπρεσιονιστικό στυλ ζωγραφικής του. Στο Άμστερνταμ, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στο έργο του Βαν Γκογκ. Αυτό το μουσείο διαθέτει μια μόνιμη συλλογή με την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε το καλλιτεχνικό ταξίδι του καλλιτέχνη μέσα στα χρόνια.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

2. Rijksmuseum

Το Rijksmuseum είναι ένα από τα μουσεία με τις περισσότερες επισκέψεις στο Άμστερνταμ. Εδώ, μπορείτε να βρείτε έργα τέχνης και πολιτιστικά αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία της Ολλανδίας. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία που θα έχετε για να μάθετε περισσότερα για την ολλανδική ιστορία και τον πολιτισμό. Κάθε διεθνής φοιτητής θα πρέπει να βάλει αυτό το εθνικό μουσείο στην κορυφή της Ολλανδικής Λίστας! Το Rijksmuseum έχει συνολικά 1 εκατομμύριο αντικείμενα, 80.000 από τα οποία εκτίθενται μόνιμα. Υπάρχουν ακόμη και αριστουργήματα του Ρέμπραντ και του Βερμέερ, αφού το μουσείο έχει πάνω από 2.000 πίνακες της Χρυσής Εποχής.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

3.Boijmans van Beuningen Museum

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εκτεταμένα μουσεία στο Ρότερνταμ, το μουσείο Boijmans van Beuningen στεγάζει τέχνη που κυμαίνεται από τον Μεσαίωνα έως τα πιο σύγχρονα έργα του 21ου αιώνα. Εδώ, μπορείτε να δείτε έργα Ολλανδών καλλιτεχνών όπως ο Rembrandt και ο Bosch, καθώς και σουρεαλιστές όπως ο Magritte και ο Dalí ή μινιμαλιστικά γλυπτά του Robert Morris. Το μουσείο διαθέτει μια μεγάλη μόνιμη συλλογή για προβολή όλο το χρόνο και διοργανώνει πολλές θεματικές εκθέσεις.

Μάθετε περισσότερα εδώ. 

 

4. Escher Museum

 

 

 

 

 

Στη Χάγη, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Escher. Αυτή η γκαλερί φιλοξενεί έργα του Ολλανδού γραφίστα M.C. Escher. Ο Escher ήταν γνωστός για τη μαθηματική του προσέγγιση στην τέχνη, εξερευνώντας το άπειρο, τη γεωμετρία και την προοπτική στο έργο του στις δεκαετίες του ’40 και του ’50. Ίσως γνωρίζετε μια από τις πιο διάσημες λιθογραφίες του, τη ‘‘Σχετικότητα’’. Αυτό το μουσείο είναι μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία λόγω όλων των οπτικών ψευδαισθήσεων.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

5. MORE Museum

 

 

 

Το Museum MORE είναι αφιερωμένο στον Ολλανδικό Νεορεαλισμό και βρίσκεται στο πρώην δημαρχείο της πόλης Gorssel, το οποίο επεκτάθηκε για το σκοπό αυτό με επτά εκθεσιακούς χώρους. Η συλλογή Hans Melchers στεγάζεται στο Museum MORE και αποτελείται από μεγάλο αριθμό έργων Ολλανδών μοντέρνο-ρεαλιστών καλλιτεχνών, ιδιαίτερα ζωγράφων. Η συλλογή αποτελείται από έργα, μεταξύ άλλων, των Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Charley Toorop και άλλοι.

Μάθετε περισσότερα εδώ.