Πολλά τα εμπόδια που θεωρούμε ότι βάζουν φρένο στα όνειρά μας. Αληθεύει; Εγώ πάλι θεωρώ ότι το μόνο αγκάθι που μας κρατά πίσω είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Πιο συγκεκριμένα ο φόβος που δεν τον αφήνουμε για να μας αφήσει. Ένα πολύ δυνατό συναίσθημα θα έλεγα που το νιώθουμε κυρίως όταν αισθανόμαστε ότι ʺκινδυνεύουμεʺ και νιώθουμε εκτεθειμένοι. Όμως  όσο τρομάζουμε τόσο πιο πολύ του δείχνουμε ότι τον έχουμε ανάγκη. Εκεί αρχίζουν τα εμπόδια να μας κυνηγούν και νιώθουμε παγιδευμένοι σε μια ρουτίνα που δύσκολα μπορούμε να ξεφύγουμε. Είναι τόσο απλά τα πράγματα που μερικές φορές ο τρόπος που τα σκεφτόμαστε τα κάνουμε να φαίνονται ακατόρθωτα.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξω τρόπο σκέψης; Να σκεφτώ θετικά; Να αρχίσω να βάζω στην ζωή μου εφικτούς στόχους με σκοπό να τους υλοποιήσω; Να νιώσω επιτέλους ότι με αγαπώ και έχω την ανάγκη να βιώσω την πραγματική ευτυχία. Καμιά φορά φτάνει να πιστέψουμε σε εμάς, ο καθένας έχει δυνατότητες αρκεί να μπορεί να τις αναδείξει αλλά εμείς τις πλείστες φορές προτιμάμε να τις κρύβουμε. Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει να ζούμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που ότι συναντήσουμε καινούργιο μας φοβίζει μόνο η ιδέα του αγνώστου και το αποφεύγουμε. Μεγάλη παγίδα να βρίσκεσαι εκ του ασφαλής, τελικά μπαίνεις σε ένα τρυπάκι όπου φοβάσαι να δοκιμάσεις το άγνωστο κι αν και το γνωρίζεις ότι είσαι λάθος επιμένεις. Δες το όμως και λίγο διαφορετικά τόλμησε να κάνεις την αλλαγή όρμησε και μην σε νοιάζει το αύριο μα ούτε το άγνωστο. Η ζωή θα είναι άγευστη αν δεν γευτείς στην τελική όλες τις διάφορες πτυχές της. Ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν όσο και αν δεν το πιστεύεις αρκεί μόνο να τις βρεις και να τις αρπάξεις χωρίς να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Το μόνο που πετυχαίνουμε με το να αναλύουμε τις σκέψεις μας είναι να μας δημιουργηθούν αμφιβολίες και εκεί το παιχνίδι πάει τέλειωσε.

 Ο φόβος ως ένα από τα βασικά συναισθήματα είναι και για κάτι χρήσιμος ας μην τον μηδενίζουμε κιόλας. Ένα από αυτά είναι ότι μπορεί να μας προστατεύσει διότι αν το καλοσκεφτούμε μπορεί να μας δημιουργήσει άμυνες προστασίας. Για παράδειγμα αν φοβηθούμε για κάτι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το πως να προστατεύσω τον εαυτό μου. Άρα σε κάθε τι αρνητικό βρίσκεται και το θετικό του στοιχείο.

Όταν κάνεις το πρώτο βήμα θα συνεχίσεις με το επόμενο. Δες πόσα άτομα γνωστοί και μη πήραν ρίσκα και μόνο χαμένοι δεν βγήκαν! Μπορείς και εσύ να είσαι ένας από αυτούς. Σκέψου το!