Η καλοσύνη ισοδυναμεί  με την ευγένεια και με καλοπροαίρετες πράξεις προς τον συνάνθρωπο μας. Η καλοσύνη φανερώνει την απεριόριστη αγάπη που κρύβουμε στις καρδιές μας και δυστυχώς στις μέρες μας, η καλοσύνη είναι παρεξηγήσιμη με την αδυναμία. Ο καλός άνθρωπος δείχνει αδύναμος στα μάτια των σκληρών ανθρώπων και συνήθως τυγχάνει θύμα προς εκμετάλλευση από πολλούς. Άλλοτε ο άνθρωπος ο οποίος προσφέρει καλοσύνη, ευελπιστεί να την εισπράξει πίσω αλλά ο πιο ενάρετος άνθρωπος,  προσφέρει δίχως να περιμένει ανταλλάγματα. Το να δίνεις ποτέ δεν είναι κακό αλλά πρέπει να μάθουμε να δίνουμε στους ‘‘σωστούς’’ ανθρώπους και για τους ‘‘σωστούς’’ σκοπούς ώστε να μη πηγαίνει άσκοπα η συνεισφορά μας.  Όπως και να έχει η καλοσύνη ρέει άπλετη ανάμεσα μας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Νοεμβρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης (World Kindness Day) καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις – μέλη του Κινήματος. Το Παγκόσμιο Κινήμα Καλοσύνης είναι ένα διεθνές κίνημα χωρίς πολιτικές ή θρησκευτικές σχέσεις και αν και  δεν είναι όργανο διοίκησης, είναι μια πλατφόρμα συνεργασίας και ανταλλαγής. Η αποστολή του κινήματος είναι να εμπνεύσει τα άτομα προς μεγαλύτερη ευγένεια και να συνδέσει τα έθνη για να δημιουργήσει έναν πιο φιλικό κόσμο. Το Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης ενθαρρύνει άτομα άλλων χωρών να δημιουργήσουν κινήσεις καλοσύνης στις χώρες τους και να συνεργαστούν σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες μέσω της συμμετοχής τους στο Κίνημα Παγκόσμιας Ευγένειας.

Τα προγράμματα που διεκπεραιώνει αφορούν την περιβαλλοντική συνείδηση, την εξάλειψη της φτώχειας, την εξάλειψη της πείνας, ενημέρωση για καλή διατροφή και φυσική κατάσταση, οδική ασφάλεια και οτιδήποτε συνεισφέρει θετικά στη κοινωνία.

Μέλη του κινήματος περιλαμβάνουν πάνω από 30 χώρες. Πάτησε εδώ για να δεις τα κράτη μέλη. 

«Μόνο οι μεγάλες ψυχές γνωρίζουν πόση δόξα υπάρχει στην αγαθότητα» είπε ο  Σοφοκλής, ο Αθηναίος τραγικός ποιητής της κλασσικής εποχής.