Όπως κάθε τέλος της χρονιάς έτσι και φέτος κάνω μια μικρή αναδρομή σε ότι άφησα πίσω μου. Κάθομαι και σκέφτομαι ότι έχω πετύχει για να μου δώσει μια μικρή ώθηση στο να συνεχίσω την προσπάθεια. Διότι ότι αφήνεις σε αφήνει δυστυχώς, και αυτό φαίνεται και στις πράξεις. Αν δεν πάρουμε ποτέ το θάρρος να κυνηγήσουμε τους στόχους μας, τότε γίνονται ανεκπλήρωτες επιθυμίες, και συνάμα μετατρέπονται σε εφιάλτες που θα μας στοιχειώνουν για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Τις πλείστες φορές θεωρώ πως έχουμε την τάση να ξεχνάμε τις επιτυχίες μας γιατί τις θεωρούμε ασήμαντες και τους εαυτούς μας όχι και τόσο ικανούς. Αυτό που εμένα με βοηθά στο να νιώσω ικανοποίηση, είναι να παίρνω μια κόλλα χαρτί και ένα στυλό, και να καταγράφω υπό αρίθμηση τους στόχους μου, και έτσι με αξιολογώ κατά πόσο ανταποκρίθηκα στις επιθυμίες μου. Σημασία δεν έχει να έχουμε πετύχει όλους μας τους στόχους και να απογοητευόμαστε αν έχουμε αποτύχει. Το βασικό είναι να μην αγνοούμε όσα θέλουμε και να τα αποφεύγουμε βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες. Αλήθεια, ποιος είπε ότι το να βάζεις στόχους πρέπει να γίνεται κάθε τέλος της χρονιάς; Ο καθένας θέτει τους στόχους του όποτε νιώσει έτοιμος να τους κυνηγήσει.

Κάθε χρόνο κλείνει και ένας κύκλος της ζωής μας! Καλό είναι να κάνουμε και ένα απολογισμό και για τα άτομα τα οποία στέκονται δίπλα μας και όχι απέναντι μας. Μέσα από τα λάθη μας έρχεται η πιο ωραία συνειδητοποίηση, ότι είναι καλό είναι να επενδύουμε περισσότερο στον εαυτό μας και όχι στους άλλους, ώστε να αισθανθούμε την πραγματική ευτυχία. Ας αρκεστούμε λοιπόν, στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των ανθρώπων που έχουμε δίπλα μας!

Όσο μεγαλώνω αντιλαμβάνομαι ότι όσο αφήνω τον εαυτό μου πίσω ή  όσο περιμένω άλλα άτομα να με νιώσουν και να με στηρίξουν, τόσο μεγαλώνει το κενό που αισθάνομαι. Το κουδούνι της αφύπνισης για μένα ξεκίνησε στα 30 μου χρόνια. Μην αφήνεις τον καιρό να περνάει γιατί από μια ηλικία και μετά δυστυχώς ο χρόνος θα είναι ένα εμπόδιο που όσο και να θες θα σε κρατάει πίσω. Εκτός και αν οι επιθυμίες ξυπνήσουν μέσα σου το πάθος και όχι τις αμφιβολίες.

Μέσα από συζητήσεις που έχω με διάφορα άτομα, θεωρούν ως εμπόδια στην εκπλήρωση των επιθυμιών τους τον χρόνο, τις ευθύνες, την δουλειά, την οικογένεια αλλά τον εαυτό τους όχι. Η ωρίμανση όμως, έρχεται όταν αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεων σου και πάρεις την τύχη στα χέρια σου!