Η Λάμψη (αγγλ.The Shining) είναι ένα από τα βιβλία που καθιέρωσαν τον Stephen King, ενώ η μεταφορά του έργου στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick με πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson θεωρείται η δεύτερη δημοφιλέστερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, μετά το «Ψυχώ» του Alfred Hitchcock.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη το 1997, ενώ έχει προβληθεί μια σειρά prequel του βιβλίου, με ιστορίες τρόμου από το θρυλικό ξενοδοχείο στο HBO μέσα στο 2020. Το βιβλίο αυτό καθιέρωσε τον Stephen King ως ”Βασιλιά του Τρόμου”, 43  χρόνια μετά την αρχική έκδοση του εμβληματικού βιβλίου και 40 χρόνια από την μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick, η ιστορία της Λάμψης συνεχίζει να εμπνέει, να τρομάζει και να συναρπάζει.

Υπόθεση της ταινίας:

Η καινούργια δουλειά του Τζακ Τόρανς στο ξενοδοχείο «Η Θέα» είναι η ιδανική ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ως χειμερινός επιστάτης στο ατμοσφαιρικό παλιό ξενοδοχείο, ο Τζακ θα έχει άφθονο χρόνο για να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να συγκεντρωθεί στο γράψιμο. Όταν όμως έρχεται ο σκληρός χειμώνας, η ειδυλλιακή τοποθεσία αρχίζει να φαίνεται απολύτως απομονωμένη, απολύτως σατανική. Και ο μόνος που αντιλαμβάνεται την παρουσία παράξενων και σκοτεινών δυνάμεων στη «Θέα» είναι ο Ντάνι Τόρανς, ένα πεντάχρονο παιδί με μοναδικό χάρισμα.

Η Λάμψη πλέον θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Εσείς τι λέτε;