Θα έχεις το δίχως άλλο ακούσει για τον κύκλο του νερού, για τον κύκλο της ζωής, τον κύκλο της βίας. Έχεις ποτέ σκεφτεί πόσο σε επηρεάζει ο κύκλος του καλού;

Έτρεχε μια μέρα με το αυτοκίνητο να προλάβει μια υποχρέωση κι όσο κι αν βιαζόταν σε μια στροφή του δρόμου, είδε τη μεγάλη κυρία που δυσκολευόταν να περπατήσει στον δρόμο. Σταμάτησε, εμποδίζοντας και τα πίσω αυτοκίνητα να προχωρήσουν και υπομονετικά της έδωσε χρόνο να περάσει. Λίγο μετά τη στροφή έπρεπε να έκανε τον γνωστό αγώνα του παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης. Κι ως εκ θαύματος, εκείνη ακριβώς τη στιγμή και λόγω της χρονοτριβής που προέκυψε από τη διασταύρωση της μεγάλης κυρίας, άδειασε μια τέλεια θέση ακριβώς μπροστά από την είσοδο της υπηρεσίας που χρειαζόταν! Βόλεψε ευχαριστημένη το αυτοκίνητο, μα τότε ήταν που συνειδητοποίησε για πρώτη φορά τον “κύκλο του καλού”.

Σύμπτωση, θα μου πεις. Μια καλή σύμπτωση.

Τότε, θα ήταν σύμπτωση και την άλλη φορά που ο προϊστάμενος της λόγω της εγκυμοσύνης της τής είχε κάνει μια μεγάλη διευκόλυνση, μα όταν αυτός χρειάστηκε κάτι εκείνη ήταν το μόνο κατάλληλο άτομο για τη διεκπεραίωση της εργασίας αυτής. Έτσι, της δόθηκε η ευκαιρία να ανταποδώσει το καλό που της έγινε!

Ναι, θα ήταν σύμπτωση και τότε που σταμάτησε στον δρόμο πάλι κι έδωσε ένα γενναίο ποσό στον κύριο με την πενταμελή οικογένεια, επειδή, έτσι, ήταν Χριστούγεννα. Αλλά όταν βρέθηκε η ίδια σε  οικονομικό αδιέξοδο, επειδή το μέλλον είναι πάντα αβέβαιο για όλους, της ήρθαν χρήματα από εκεί που δεν το περίμενε. “Τιγκ τιγκ” ο ήχος στα μηνύματα του κινητού της με ένα γερό έμβασμα από κάποια εκκρεμότητα της κυβέρνησης απέναντι της. Ως μάννα εξ ουρανού το ένιωσε αυτό το χτύπημα στον ώμο, από τον κύκλο του καλού που έκλεινε τώρα προς όφελος της.

Το καλό που κάνεις, επιστρέφει σ’ εσένα σε διαφορετική ίσως μορφή μα τη στιγμή που το χρειάζεσαι περισσότερο.

Συνέχισε εσύ να πιστεύεις στις συμπτώσεις, μπορείς όμως να προκαλέσεις επιτυχείς συμπτώσεις, μέσα από τον “κύκλο του καλού”!

Την κρίσιμη εκείνη στιγμή που έχεις να επιλέξεις μεταξύ καλού και κακού, εσύ να επιλέγεις το ΚΑΛΟ! Για να κλείσει ο κύκλος αργότερα υπέρ σου!