Το βιβλίο του Άγγελου Καλαμούτσου με τίτλο «Ρόδα είναι» το διάβασα μέσα σε δύο ώρες εν πτήση προς Κύπρο. Αν και το βιβλίο είναι μόλις 184 σελίδες κατάφερε να δημιουργήσει πολλές κινηματογραφικές εικόνες στο μυαλό μου.

Μια πρωτότυπη ιστορία ενός νέου άντρα, του Παύλου που χωρίς να γνωρίζει το πώς και το γιατί βρέθηκε σε ένα χώρο φιλοξενίας για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ενώ ο ίδιος είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Έχοντας αποτυπώσει τις σκέψεις του στο χαρτί ξετυλίγονται γεγονότα από το παρελθόν του. Μετά το θάνατο του πατέρα του αναλαμβάνει την διαχείριση της επιχείρηση του με την βοήθεια του κολλητού του φίλου Αντρέα, ενώ είναι παντρεμένος με τη Σόνια την οποία αγαπάει περισσότερο και από τη ζωή του. Ο πρωταγωνιστής αισθάνεται πως έχει ανθρώπους δίπλα του που τον υπεραγαπούν. Άραγε είναι όλα όπως τα φαντάζεται; Η νοσοκόμα Ματίνα τον βοηθάει να ανακάλυψει την ιστορία πίσω από την άφιξη του στο χώρο φιλοξενίας. 

Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία. Το τέλος είναι απρόοπτο και καθόλου αναμενόμενο. Το «Ρόδα είναι», είναι ένα βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να μάθεις το τέλος του. 

Όσοι λατρεύετε βιβλία με άφθονο μυστήριο καλά θα κάνετε να το διαβάσετε.

«Ρόδα είναι» από τις Εκδόσεις Πνοή!