Έρωτας! Αυτό το χειμαρρώδες συναίσθημα που διακατέχει την καρδιά των ανθρώπων, με ορμή, ένταση, πάθος…τόσο πάθος που κάνει τους πάντες να χάνουν τον έλεγχο, προκαλώντας μια απίστευτη σύγχυση στο πέρασμά του, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να εξηγήσει και να δώσει μια σωστή ορολογία γι’ αυτό το μαγικό συναίσθημα – φαινόμενο.

Τα συμπτώματα σχεδόν πάντα τα ίδια. Ανεξήγητη μελαγχολία, κυκλοθυμική διάθεση, χαρά, πόνος, δάκρυα, ελπίδες που μετροφυλλούν το ανθρώπινο μυαλό σαν σελιδοποιημένο κολλάζ με εικόνες, αναμνήσεις, με στιγμές, με όνειρα…με ζωή!

Ο έρωτας είναι άπιαστος σαν αφρός φουρτουνιασμένης θάλασσας. Κανείς δεν μπορεί να τον τιθασεύσει, με όποια φορεσιά κι αν επιλέξει να φορέσει όταν έρθει.  Μοιραίος, λαθραίος, παράνομος, νόμιμος, φλογερός, με ή χωρίς ανταπόκριση.  Έρχεται απρόσκλητος, εκεί που δεν τον περιμένεις, σου χτυπά την πόρτα και διεκδικεί αυτό που θεωρεί ότι δικαιούται.  Η ερωτική επιθυμία, η ολοκλήρωση, πνευματική, σωματική και ψυχική, είναι ίσως ένα μερίδιο της ανάγκης μας να φτάσουμε την αιωνιότητα ζώντας αυτή την ψυχική αναστάτωση με τις ευλογίες του σύμπαντος.  Ο έρωτας είναι από μόνος του, τόσο ανατρεπτικός, που έχει τη δυνατότητα να μας συνεπαίρνει, να μας μεταμορφώνει, να μας παρασέρνει και να αλλάζει τα πάντα στο πέρασμά του. Η εμφάνιση, η συμπεριφορά, τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι πράξεις μπορούν να μεταμορφωθούν σ’ ένα ισχυρό ιστό αράχνης γύρω από τον εαυτό μας, περιπλέκοντας τα πράγματα στο μέγιστο βαθμό, τόσο που μπορεί να μοιάζει με μια καλοστημένη παγίδα.

Ο έρωτας δεν έχει ανθρώπινη μορφή. Είναι περισσότερο μια εσωτερική ανάγκη για να πάρουν και να δώσουν, να θυσιάσουν, να αλλάξουν, να εκθειάσουν, να θυματοποιηθούν και να θυματοποιήσουν…ακόμα και να αυτοκαταστραφούν μέσα από την πυρκαγιά αυτού του δυνατού και φευγαλέου συναισθήματος, μόλις νιώσουν ότι βρήκαν μπροστά τους το «τέλειο» το «διαφορετικό» το «μοναδικό».  Αυτό που έψαχναν για χρόνια, αυτό που βαφτίζουν συνήθως σαν το άλλο τους μισό, έστω κι αν ουσιαστικά το τέλειο απέχει πολύ από την τελειότητα, παρόλα αυτά η τελειότητα του έρωτα το καθιστά μοναδικό και ανυπέρβλητο.

Δεν έχει να κάνει με την οικονομική τάξη ούτε με την ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο.  Όλα αυτά μοιάζουν ανύπαρκτα όταν αποφασίσει να αγγίξει δυο ανθρώπους με το μαγικό ραβδί του. 

Όπως και να έχει, ο έρωτας είναι ένας και μοναδικός και φυσικά ευλογημένος.  Είναι η πηγή της ζωής, της δημιουργικότητας αλλά και της έμπνευσης. Είναι η κινητήρια δύναμη που μας δίνει απλόχερα το έναυσμα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να συνεχίσουμε την πορεία μας, φτιάχνοντας υποσυνείδητα την Ιθάκη που ονειρευτήκαμε!