23/7/2018 – Μία ημερομηνία που θα γραφτεί στην ιστορία δυστυχώς εώς την ημέρα που η φωτιά έπληξε την Δυτική Αττική και τις ψυχές εκατοντάδων θυμάτων.

Ο ουρανός της Αθήνας βάφτηκε κατακόκκινος όπως το αίμα που κύλησε εκείνη τη τραγική ημέρα. Μαύρα κορμιά απανθρακωμένα αγνώριστα από τις στάχτες.

Οικογένειες ξεκληρισμένες, παιδία ορφανά. Γέμισε η Ελλάδα με χιλιάδες άστεγους μόνο σε μία ημέρα λόγω ενός υπαίτιου, απάνθρωπου σκληρού όντος, γιατί άνθρωπος δεν είναι. Κάποιος που τόλμησε να βάλει φωτιά από πρόθεση δεν είναι άνθρωπος με ψυχή αλλά τέρας χωρίς συνείδηση.  

Δολοφόνησε αθώο κόσμο που απλώς ζούσε ανέμελα την καθημερινότητα του. Όσοι πρόλαβαν έφυγαν έντρομοι από τα σπίτια τους κατευθυνόμενοι προς τη θάλασσα ώστε να σωθούν από τις φλόγες και αντί γι’ αυτού πνίγηκαν. Πόσο τραγικές και απόκοσμες είναι αυτές οι εικόνες για να χωρέσουν στο μυαλό μας! Τι φρίκη έζησαν αυτοί οι άνθρωποι; Τι συναισθήματα θα βαραίνουν τις ψυχές του; Μάλλον θα νιώθουν ζωντανοί νεκροί και αποκομμένοι από την πραγματικότητα.     

Πλήθος κόσμου έσπευσε να βοηθήσει, από Ελλάδα και Κύπρο. Με χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης. Έδωσαν μια πνοή ελπίδας ότι υπάρχει και λίγη καλοσύνη και συμπόνια σε αυτόν τον κακόβουλο κόσμο. Μα δυστυχώς ο πόνος των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους ποτέ δεν θα σβήσει. Θα κουβαλούν το βάρος στο στήθος μέχρι και την τελευταία τους πνοή.

Το κράτος χρωστάει τουλάχιστον να αποζημιώσει οικονομικά τους πληγέντες.  Σε ένα κράτος που το κατατρώει η οικονομική κρίση είναι κρίμα να συμβαίνουν και τέτοια γεγονότα. Πόση μιζέρια να αντέξει ο κόσμος; Πόση οικονομική και ψυχική ανέχεια να αντέξει ο Έλληνας πια; Οι πυροσβέστες, αυτοί οι καθημερινοί ήρωες που ρισκάρουν την ζωή τους σε κάθε έξαρση φωτιάς, αξοίζουν την καλύτερη αμοιβή από το κράτος.   

«Έλληνα μην πτοείσαι, αποζήτα ότι σου αξίζει. Ένα κράτος ασφαλές οικονομικά και κυριολεκτικά. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα σου να ζεις σε μια χώρα ασφαλής».

Να ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους πληγέντες αυτής της τραγωδίας γιατί τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τη φωτιά που καίει τις ψυχές τους.